пʼятниця, 26 листопада 2021 р.

Рубрика 📣📣📣 #Цей_день_в_історії

 Рубрика  📣📣📣 #Цей_день_в_історії

#27_листопада_День__Памяті_Жертв_Голодомору

#Не_маємо_права_забути

#Запалімо_свічку_памяті


               ... історія нас горем вчить,

              Щоб не забулось незабутнє.

               Бо там, де пам'ять не мовчить,

               Там щастям повниться майбутнє.


🙏 Щороку у четверту суботу листопада в Україні вшановують пам’ять мільйонів жертв голодоморів. У ХХ столітті українці пережили їх тричі. Наймасштабнішим за кількістю людських жертв був голодомор 1932-1933 років. Саме його нині називають геноцидом українського народу. Його жертвами в Україні стали, за різними даними, від 3,9 до 7 мільйонів людей. 

🙏 Голодомори – одна з найтрагічніших глав у книзі історії України, це безпрецедентний злочин сталінської тоталітарної системи проти українського народу, який спричинив національну катастрофу. У 1932-33 роках більшовицький режим, який не зміг знищити прагнення українців до свободи, вирішив забрати їх життя. За різними даними, у 1932-1933 роках від голоду загинуло від 4,5 до 10 мільйонів людей – дорослих, старих, дітей. Спланований геноцид знищував цілі села, які помирали в страшних муках. Сьогодні державні інституції відверто заявляють про голодомор, як ретельно спланований, свідомий акт геноциду проти української нації. Правда про ці трагічні сторінки вітчизняної історії, про небачений масштаб злочину проти українського народу довгий час старанно приховувалися. На жаль, навіть неможливо підрахувати кількість жертв геноциду українського народу. За різними оцінками в страшних муках, шляхом навмисно влаштованого голоду тоді загинуло від 4 до 10 млн. українців. Багато українських сіл стояли порожніми, не було навіть кому ховати померлих. Ця жахлива трагедія не має аналогів в історії людства.

🙏 ВШАНУЄМО ХВИЛИНОЮ МОВЧАННЯ ПАМ'ЯТЬ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРУ!



Немає коментарів:

Дописати коментар

📣📣📣 РУБРИКА " Цей день в історії" День пам'яті та примирення

🇺🇦 Законом України «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років» встановлено День пам’яті та примирення, я...