четвер, 25 листопада 2021 р.

📣📣📣 Всеукраїнська акція 16 днів проти насильства!!! #Від_миру_в_сімї_до_миру_в_країні_ #Бє_не_значить_любить_ #25_листопада_Міжнародний_день_боротьби_за_ліквідацію_насильства_над_жінками_


17 грудня 1999 року Генеральна Асамблея ООН оголосила 25 листопада Міжнародним днем боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок і запропонувала урядам, міжнародним та неурядовим організаціям проводити в цей день заходи, спрямовані на привернення уваги громадськості до цієї проблеми.

🗨️Символом проти всіх форм насильства над жінками стала біла стрічка. 

🗨️Ця дата була обрана в пам’ять про сестер Мірабал – політичних активісток, що в 1960 році були жорстоко вбиті за наказом домініканського диктатора Рафаеля Трухільо. Цей день також став символом світового визнання проблеми гендерного насилля.

🗨️Жінки по всьому світу стають жертвами згвалтувань та зазнають побутового насилля.

🗨️Щороку близько 10000 українських жінок гине від домашнього насильства. У всьому світі від нього потерпає більше жінок, ніж від пограбувань та в автомобільних катастрофах разом узятих.

🗨️Україна як держава докладає зусиль, аби викорінити насильство в сім'ї, зокрема, було ухвалено відповідний закон, країна приєдналась до кампанії ООН проти побутового насильства, започатковано загальнодержавну кампанію “Стоп-насильству”.

🗨️В результаті жорстокого поводження та домашнього насильства жінки втрачають довіру, самоповагу та в більшості випадків й життя.

🗨️В Україні працюють центри допомоги жертвам домашнього насильства, проте, варто нагадати, що допомагають тим, хто просить про допомогу.

Немає коментарів:

Дописати коментар

📣📣📣 РУБРИКА " Цей день в історії" День пам'яті та примирення

🇺🇦 Законом України «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років» встановлено День пам’яті та примирення, я...