понеділок, 22 листопада 2021 р.

До 77-ої річниці цієї дати в міській бібліотеці №1 оформлено книжкову виставку: «Визволення України :героїзм і трагедія»

 Щорічно 28 жовтня  відзначається  День визволення України від фашистських загарбників.

  До 77-ої річниці цієї дати  в міській бібліотеці №1 оформлено книжкову виставку:  «Визволення України :героїзм і трагедія»  .

  Українською землею двічі прокотився  руйнівний воєнний вал, не обминувши жодного , навіть найменшого населеного пункту. І земля і люди стогнали під кованим чоботом фашистського звіра. За підрахунками істориків, у ході воєнних дій на території України загинуло близько трьох мільйонів радянських воїнів.

 Фашистські окупанти створили на території України понад 230 концтаборів і гетто. Сотні тисяч  військовополонених, жінок,старих, інвалідів стали в’язнями. За час окупації  України 1941-1944рр. гітлерівці знищили понад 5 млн. чоловік (3,8 млн. мирних жителів і близько1,5 млн. військовополонених);2,4млн.вивезли на роботи до Німеччини, загинув кожний шостий житель України. Більше ніж 250 українських сіл були спалені окупантами.

 Сьогодні все менше і  менше залишається учасників визволення України від фашистських загарбників. Честь і шана живим!Вічна слава загиблим!Хай не згасає пам'ять про героїв!



Немає коментарів:

Дописати коментар

📣📣📣 РУБРИКА " Цей день в історії" День пам'яті та примирення

🇺🇦 Законом України «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років» встановлено День пам’яті та примирення, я...