понеділок, 22 листопада 2021 р.

#Міжнародний_день_толерантності

 #Міжнародний_день_толерантності

#Мистецтво_жити_гідно

Шепетівська міська бібліотека №1 

 

✅ Ухвалення 16 листопада 1995 року Декларації принципів терпимості, поклало початок відзначенню у всьому світі Міжнародного дня толерантності.

✅ Свято покликане шанувати рівність всіх людей, не залежно від походження, кольору шкіри, етносу, національності, релігійних вподобань, гендерної ідентичності чи світогляду. 

✅ Варто пам'ятати, що толерантність ‒ це терпимість до іншого світогляду, способу життя, поведінки, культури і звичаїв.

✅ Здатність терпимо і з розумінням ставитись до інакшості оточуючих, це невід'ємна складова сучасного життя та умова органічного співіснування різних людей в одному суспільстві. Адже кожен із нас унікальний.

✅ Кожен з нас у житті зустрiчається з красою i пiдлiстю, радiстю i горем. Нашу душу  бентежить то всепоглинаюча любов, то вiдчуття огиди до певних явищ у життi.

✅ Ми часто потрапляє в ситуацію, коли необхідно зроби­ти моральний вибір: піти на компроміс чи проявити принциповість, мовчки стерпіти образу або рішуче встати на захист своєї честі, взяти важку ношу на себе чи перекласти її на плечі товариша. 

❗Про людину, яка в даних ситуаціях приймає правильне рішення з точки зору громадян­ської моралі, кажуть, що ця людина живе гідно, але завжди приймати правильні рішення і залишатися у будь якій ситуацій гідною людиною, це мистецтво – мистецтво жити гідно!



Немає коментарів:

Дописати коментар

📣📣📣 РУБРИКА " Цей день в історії" День пам'яті та примирення

🇺🇦 Законом України «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років» встановлено День пам’яті та примирення, я...