пʼятниця, 12 березня 2021 р.

📣📣📣 Рубрика "Релігія у моїй душі" #15_лютого_Стрітення_Господнє_

 📣📣📣 Рубрика "Релігія у моїй душі"

#15_лютого_Стрітення_Господнє_

Шепетівська міська бібліотека №1 

     Щороку в лютому християни відзначають важливе свято – Стрітення Господнє. Воно належить до числа 12-ти найважливіших свят у православному церковному календарі після Великодня, адже для християнського світу Стрітення є доволі значущою подією.

     Свято Стрітення Господнього традиційно відзначається православними християнами 15 лютого і присвячується принесенню немовляти Ісуса в Єрусалимський храм. 

     У перекладі з церковнослов'янської слово "стрітення" - це "зустріч". Мається на увазі зустріч Старого і Нового Завітів.

                                       Історія

Свято присвячене принесенню немовляти Ісуса в Єрусалимський храм. За переказами, після Різдва Христового святе сімейство проживало у Вифлеємі. А на 40-ий день Йосип і Марія вирушили в Єрусалим, щоб виконати припис закону.

За Старим Заповітом, жінці, яка народила хлопчика, протягом 40 днів заборонялося входити в храм. А після закінчення цього терміну сім'я повинна була принести Господу вдячну й очисну жертву - однорічне ягня і голуба.

Діву Марію і Йосипа в храмі зустрів 360-річний старець Симеон Богоприємець, який отримав знак, що не помре до тих пір, аж поки не побачить Спасителя, обіцяного пророцтвом Ісаї. Узявши в руки немовля Симеон заявив, що це Син Божий, і назвав його Месією.

Свято знаменує собою сполучну ланку між Старим і Новим заповітами. А заодно - зустріч людства з Христом.



Немає коментарів:

Дописати коментар

📣📣📣 РУБРИКА " Цей день в історії" День пам'яті та примирення

🇺🇦 Законом України «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років» встановлено День пам’яті та примирення, я...