понеділок, 8 червня 2020 р.

#Що_б_такого_почитати? #Топ_5_жінкам #Сучасні_українські_письменниці_яких_варто_прочитати_ #ШЕПЕТІВСЬКА_МІСЬКА_БІБЛІОТЕКА_1


#Що_б_такого_почитати?
#Топ_5_жінкам
#Сучасні_українські_письменниці_яких_варто_прочитати_
#ШЕПЕТІВСЬКА_МІСЬКА_БІБЛІОТЕКА_1




1.             #ЛІНА_КОСТЕНКО

Вона уже багато років зберігає за собою почесне місце на поетичному Олімпі України. ЇЇ називають "нерозгаданим чудом", "неймовірним птахом", "голосом народу", "пілігримом вічності". Прикметної рисою її творчості є інтелектуалізм. У своїх поезіях авторка невпинно шукає ключі до таємниць буття, розкриває та аналізує пласти історії.

Що прочитати:
 "Записки українського самашедшого" "Мадонна перехресть"
 "Геній в умовах заблокованої культури"



2.                       #ЛЮКО_ДАШВАР

Під псевдонімом ховається колишня журналістка Ірина Чернова. Її літературна діяльність розпочалася після того, як її роман "Село не люди" отримав нагороду на "Коронації слова".

Що прочитати: 

"На запах м'яса"
трилогія "Биті Є"
 "Мати все"
"Рай.Центр"



3.    #ІРЕН_РОЗДОБУДЬКО 

Письменниця сміливо експериментує зі стилями, жанрами, темами, сюжетами й героями і не припиняє дивувати свого читача своєю різноманітністю та ерудованістю. Свою концепцію пера вона називає "життєво-творчою".

Що прочитати: 
"Гудзик"
 "ЛСД"
"Експорт у смерть"
"Дві хвилини правди"



4.                   #ОКСАНА_ЗАБУЖКО

Жива класика. Здобула міжнародне визнання, особливо в Центральній та Східній Європі. А її поезію переклали на більше десятка іноземних мов. Свого часу вона працювала на викладацькій ниві. Читала лекції не тільки в українських ВНЗ, а в Гарвардському, Йельському, Колумбійському університетах.

Що прочитати: 

"Польові дослідження українського сексу" "Тут могла б бути ваша реклама"
 "Музей покинутих секретів",
"Let my people go". 


5.            #НАСТАСЬЯ_МІЛЕВСЬКА

Ця харківська поетеса - найемоційніша на літературній сцені України. Її виступи – своєрідні моноспектаклі, які "прошивають" наскрізь слухача. Її творчість симбіоз літератури та театру, що вражає силою слова та неймовірною щирістю.

Що прочитати: 
"PSI*"


Немає коментарів:

Дописати коментар

📣📣📣 РУБРИКА " Цей день в історії" День пам'яті та примирення

🇺🇦 Законом України «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років» встановлено День пам’яті та примирення, я...