вівторок, 19 квітня 2022 р.

#Ліси_зелене_мереживо_планети_🌲

 📣📣📣 РУБРИКА " СЬОГОДНІ"

#Ліси_зелене_мереживо_планети_🌲🌳🌲



Шепетівська міська бібліотека №1 

🌳21 березня в усьому світі відзначається Міжнародний день лісу або Всесвітній день захисту лісів, який був заснований в 1971 році. 

🌲Наша планета являє собою єдиний організм, в якому, як і в людському організмі, абсолютно немає нічого зайвого, і кожен його елемент важливий, гармонійно підтримує і наповнює життям, і своїм неповторним різноманіттям все навколо.

 🌳Ліси на нашій Землі займають цілу третину всієї суші нашої планети.Виконуючи життєво важливі екосистемні функції вони також є і будинком, і джерелом засобів до існування для безлічі людей. 

🌲 Ліси України за призначенням і розміщенням виконують переважно екологічні (водоохоронні, захисні, санітарно-гігієнічні, оздоровчі та інші) функції, мають обмежене експлуатаційне значення. По території України вони розташовані дуже нерівномірно, сконцентровані головним чиному Поліссі та Українських Карпатах.

🌳Ліси Хмельницької області займають площу 284,2 тисячі гектарів. Вони віддзеркалюють практично всі лісові зони України.

🌲Проблема збереження лісу та його багатств стоїть сьогодні в ряду найважливіших екологічних завдань для всіх країн світу. В останні роки тенденції, пов’язані зі зменшенням лісів на Землі, викликають тривогу не тільки у екологів, але й у всього міжнародного співтовариства.

🌳 Необхідно дбайливо ставитись до лісу, адже тільки так можна збагатити планету чистим і свіжим повітрям, покращити екологічну ситуацію рідного краю, зберегти здоров’я собі та майбутнім поколінням.

🌲🌳🌲Берегти природу – завдання кожного з нас !

Немає коментарів:

Дописати коментар

📣📣📣 РУБРИКА " Цей день в історії" День пам'яті та примирення

🇺🇦 Законом України «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років» встановлено День пам’яті та примирення, я...