вівторок, 19 квітня 2022 р.

#Всесвітній_день_авіації_та_космонавтики_ #Цікаві_факти_про_космос_

 📣📣📣 РУБРИКА "СЬОГОДНІ"

#Всесвітній_день_авіації_та_космонавтики_

#Цікаві_факти_про_космос_


Шепетівська міська бібліотека №1 

Пропонуємо Вашій увазі цікаву добірку фактів про космос, планети та всесвіт:

     🪐 Космос абсолютно      безшумний.👇

У просторі немає атмосфери, а це означає, що звук не має середовища або способу подорожі, щоб його почули. Космонавти використовують радіо, щоб залишатися на зв'язку, перебуваючи в космосі, оскільки радіохвилі все ще можуть бути відправлені та прийняті.

     🪐Найгарячіша планета нашої Сонячної системи.👇

Венера є найгарячішою планетою Сонячної системи та має середню температуру поверхні близько 450° C. Цікаво, що Венера не найближча до Сонця планета – Меркурій є ближче, але оскільки Меркурій не має атмосфери для регулювання температури, на ньому відбуваються великі коливання температури.

     🪐На Марсі може бути життя.👇

З усіх планет нашої Сонячної системи (крім Землі) Марс є найбільш вірогідним для життя. У 1986 році НАСА виявило, на їх думку, скам'янілість мікроскопічних живих істот у скелі, витягнутій з Марса.

     🪐Існує планета, що повністю вкрита діамантами.👇

Дослідження вчених Єльського університету припускають, що скеляста планета 55 Cancri e, радіус якої вдвічі більший від земної, а маса у вісім разів більша, може мати поверхню, що складається з графіту та алмазу. Від нас ця планета перебуває за 40 світлових років, але її видно неозброєним оком у сузір’ї Рака.

     🪐Сліди на Місяці будуть там 100 мільйонів років.👇

У Місяця немає атмосфери, а це означає, що немає вітру, який би розмивав поверхню, і води, щоб змити сліди ніг. Це означає, що сліди астронавтів Аполлона, поряд із відбитками космічних кораблів, відбитками ровера та викинутим матеріалом, будуть там мільйони років.

      🪐Якщо два шматки одного типу металу торкнуться в просторі, вони назавжди скріпляться.👇

Цей неймовірний факт також відомий як холодне зварювання, і це трапляється тому, що атоми двох шматків металу ніяк не можуть знати, що вони різні. На Землі цього не відбувається через повітря і воду, що є між шматками.

      🪐У космосі є вода.👇

Астрономи виявили масивну хмару водяної пари, яка утримує в 140 трильйонів мас води в океанах Землі десь близько 10 мільярдів світлових років.

      🪐На Марсі є вулкан, який у три рази перевищує висоту Евересту.👇

На думку вчених, на 600 км завширшки та 21 км заввишки Олімп Монс – це вулкан на Марсі, який може все ще бути активним. Це найвищий пік будь-якої планети. Однак центральний пік Реасільвії на астероїді Веста вище на 22 км.

       🪐Світло рухається від Сонця до Землі менш ніж за 10 хвилин.👇

Фотони, випромінені з поверхні Сонця, рухаються через вакуум простору зі швидкістю світла, щоб дійти до наших очей лише за 8 хвилин 20 секунд.

       🪐Один день на Венері довший за один рік.👇

Венера має повільне обертання осі, яке займає 243 земні дні, щоб завершити свій день. Орбіта Венери навколо Сонця становить 225 земних днів, що робить рік на Венері на 18 днів менше, ніж день на Венері.

Космос просто дивовижний!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар

📣📣📣 РУБРИКА " Цей день в історії" День пам'яті та примирення

🇺🇦 Законом України «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років» встановлено День пам’яті та примирення, я...