вівторок, 12 січня 2021 р.

📣📣📣 РУБРИКА : " РЕЛІГІЯ У МОЇЙ ДУШІ "#8_січня_Святки_Собор_Пресвятої_Богородиці_👼#ШЕПЕТІВСЬКА_МІСЬКА_БІБЛІОТЕКА_1


👼 Православні християни 8 січня відзначають Собор Пресвятої Богородиці. Цього дня Церква прославляє Богоматір, яка народила Ісуса Христа.
👼 Свято отримало таку назву тому, що цього дня відбувається загальне, соборне шанування й інших близьких до Діви Марії та Ісуса Христа осіб.
 👼 Разом із Пресвятою Богородицею Дівою Марією 8 січня також вшановують пам'ять тих, хто по плоті був близький до Ісуса Христа: святого Йосипа Обручника, царя Давида і святого Якова. 
Це свято має давнє походження, воно був встановлене в ранні часи Християнської Церкви. 
👼 Цього дня православна Церква звертається до Пресвятої Богородиці Діви Марії з хвалебними і подячними піснями. Свято Її вшанування встановлено відразу після Різдва Христового саме тому, що Пресвята Діва Марія є Тою, від якої втілився в життя Спаситель Ісус Христос.
👼 Віруючі також моляться Святому пророку Давиду, який вважається покровителем музикантів. Він також допомагає впоратися із гнівом і викорінити в собі злість. 
👼 У цей день поспішають піднести свої молитви і слова подяки Діві Марії. Особливо, звичайно, свої молитви в це свято підносять їй жінки. Адже Божа Матір вважається захисницею і покровителькою жінок, сім'ї, дітей. Тому в цей святковий день обов'язково потрібно помолитися про здоров'я своєї дитини. Також жінки, які мріють про дитину, в це свято просять Діву Марію дарувати їм дитя. Вважається, що молитви, звернені в це свято до Пресвятої Богородиці, мають дивовижну силою, і Богородиця обов'язково почує кожного і допоможе.

Немає коментарів:

Дописати коментар

📣📣📣 РУБРИКА " Цей день в історії" День пам'яті та примирення

🇺🇦 Законом України «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років» встановлено День пам’яті та примирення, я...