вівторок, 12 січня 2021 р.

📣📣📣 Рубрика "Релігія у моїй душі"#Святий_Миколай_до_нас_завітай_!#Шепетівська_міська_бібліотека_1


19 грудня – одна із найочікуваніших нами дат у році, день - свято Святого Миколая.🎅

🎅 За легендою, Святий Миколай був покровителем не тільки дітей, а й мандрівників.
🎅 Мало кому відомо, що в цьому святі прихована історія життя людини, яка жила у другій половині третього сторіччя. Він прославився своєю добротою, чуйністю і допомогою нужденним.
🎅 Миколай, за переказами, був народжений в місті Патари, в Лікії. Його батьки були віруючими людьми. Хлопчик з ранніх років виділявся серед інших особливою любов'ю і чуйністю, співчуттям до оточуючих, завжди допомагав бідним, роздавав убогим монети, залишаючи у своїх руках тільки необхідне. За добродушність і милосердя Миколая отримав велику подяку і шану від людей і був піднесений до рангу святих.
🎅 В оповідях про святителя Миколая говориться, що він відвідав Єрусалим, а також побував у всіх святих куточках планети, поклоняючись і промовляючи молитви. Укінці свого шляху, прийшовши в старовинне місто Палестину і подякував Богові.
🎅 Помер Святий Микола набагато пізніше і залишив після себе прекрасні спогади і велику вдячність всіх тих, кому він допоміг.

        Шепетівська міська бібліотека 1 
        щиро вітаємо усіх Шепетівчан із 
        Днем Святого Миколая! 
Нехай Чудотворець принесе у ваші домівки мир, добро, радість, розуміння і солодкі подарунки!

Немає коментарів:

Дописати коментар

📣📣📣 РУБРИКА " Цей день в історії" День пам'яті та примирення

🇺🇦 Законом України «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років» встановлено День пам’яті та примирення, я...