середа, 23 серпня 2023 р.

Міжнародний день пам’яті і поминання жертв тероризму


21 серпня в Україні і світі Міжнародний день пам’яті і поминання жертв тероризму. 

Дату вшанування затвердили 2007 року за ініціативи Генеральної Асамблеї ООН. Вона покликана згадувати всіх людей, які пали жертвами тероризму, чиє життя було перерване або змінене терористами. Цього дня світова спільнота висловлює свої співчуття жертвам тероризму, їхнім сім'ям.

Росія у війні з Україною вдається до методів терору, й не лише після 24 лютого 2022 року.
Терор щодо цивільних українців Росія почала застосовувати ще у 2014 році, переслідуючи на окупованих територіях цивільне населення, яке не чинило збройного спротиву, але й не було лояльним до окупаційної адміністрації.

Після повномасштабного вторгнення в Україну 24 лютого 2022 року Росія лише посилила використання терору як методу війни. Це і терор через катування, вбивства, зґвалтування, насильницьке переміщення місцевого населення на окупованих територіях, який до того ж має ознаки геноциду. І планомірні авіаційні та ракетні удари по цивільних об’єктах.

Терористична діяльність у сучасному світі – це неприпустимий злочин, за який повинна настати належна відповідальність – не важливо, терористами є група політичних чи релігійних радикалів, а чи одна з найбільших країн світу.

Немає коментарів:

Дописати коментар

📣📣📣 РУБРИКА " Цей день в історії" День пам'яті та примирення

🇺🇦 Законом України «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років» встановлено День пам’яті та примирення, я...