вівторок, 29 серпня 2023 р.

День пам'яті захисників України - 29 серпня

Сьогодні в Україні — День пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, за суверенітет і територіальну цілісність України. 
Дата приурочена до дня виходу з оточення в Іловайську 29 серпня 2014 року, дня найбільших втрат української армії на Донбасі до початку повномасштабної війни.
Спланована збройна агресія Росії проти України розпочалася 20 лютого 2014 року з військової операції Збройних Сил РФ із захоплення частини території України – Кримського півострова. Незаконна окупація АР Крим та м. Севастополь стала лише першим кроком РФ, спрямованим на підрив незалежності і суверенітету України. Наступним етапом російської агресії стала спроба дестабілізувати ситуацію у східних та південних регіонах України з метою утворення на цій території квазідержави «Новоросія». Повній реалізації цих планів вдалося перешкодити, але російські регулярні війська та керовані РФ НЗФ окупували окремі райони Донецької та Луганської областей України.
Ті трагічні події російсько-української війни розгорталися на сході України, саме на полях соняхів, які вже поспіли. І саме під цими соняхами сотні захисників України в боротьбі з ворогом поклали своє життя на вівтар свободи та незалежності нашої країни. 
Саме тому сонях повинен бути тим символом Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.
Сьогодні, уся громада склоняє голови у скорботі та шані до усіх полеглих Героїв. Тяжко батькам втрачати своїх дітей, дружинам - чоловіків, дітям - батьків, братів. Який жаль, коли у небуття відходять такі молоді та сильні люди!
Давайте разом наближати нашу перемогу, робити усе, щоб наші діти не знали, що таке війна.
Герої не вмирають!

Немає коментарів:

Дописати коментар

📣📣📣 РУБРИКА " Цей день в історії" День пам'яті та примирення

🇺🇦 Законом України «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років» встановлено День пам’яті та примирення, я...