середа, 1 лютого 2023 р.

📣📣📣 РУБРИКА " ДЕНЬ ПАМ'ЯТІ.. " 🕯️ #Людина_яка_не_боялась_казати_правду_ Шепетівська міська бібліотека №1

 



 
Сьогодні 2 лютого день пам’яті Андрія Кузьменка - відомого українського співака, шоумена, лідера гурту «Скрябін».
✔️Кузьма Скрябін (Андрій Кузьменко) народився 17 серпня 1968 року в місті Новий Розділ, хоча дитинство та шкільні роки провів у Новояворівську.
✔️Мати співака — вчителька музики, батько — інженер. Формування особистості проходило під впливом матері. Він часто згадував, як з першого класу мати «гумовим тапочком заганяла його в музичну школу», яку він закінчив по класу фортепіано. Як згадував Кузьма, в дитинстві він мріяв стати водієм сміттєвоза.
✔️У 1979 році, коли Андрію було 10 років, він вперше почув пісню The Beatles — Lady Madonna, що і стало першим поштовхом до меломанії.
✔️У 1983 році Кузьма познайомився з творчістю шотландської групи The Exploited, яка захопила його і назавжди змусила полюбити панк музику.
✔️За словами Кузьми, музика The Exploited ввімкнула у ньому зовсім іншу людину. Після цього він став танцювати, ходити на дискотеки і поширювати панк серед молоді. Так з’явилася група Ланцюгова реакція. Для репетицій групи використовувався актовий зал школи, де навчався Андрій.
✔️У 1985 році він закінчив школу та намагався вступити у Львівський медінститут.
✔️У 1986 році Кузьма познайомився з Володимиром Шкондою, який був гітаристом. Спочатку вони тільки слухали музику, а пізніше почали її грати. Цю групу Кузьма називав першим етапом появи Скрябіна.
✔️У 1987 році він написав пісні Lucky Now, Brother, Так То Вже Є. Спочатку майже всі пісні Кузьма писав англійською мовою, а потім перекладав їх українською.
✔️Точкою відліку для групи Скрябін стало прийняте 29 червня 1989 року спільне рішення учасників групи записати композицію Feel the Pain та її україномовний варіант — Чуєш біль.
✔️У 2000 році Кузьма став ведучим власного хітпараду Гаряча сімка, який проіснував до 2002 року.
✔️У той же час у 2000 році Андрій Кузьма посварився з іншим учасником групи — Ростиславом Домишевським, що стало причиною чуток про розпад Скрябіна. Але саме з 2000 року популярність Андрія почала стрімко зростати.
✔️У 2003 році Кузьма став ведучим програми Шанс і Шейканемо разом зі співачкою Наталею Могилевською.
✔️У 2006 році була видана книга Кузьми — автобіографія Я, Побєда і Берлін, яка стала неймовірно популярною і була перевидана кілька разів.
✔️У 2008 році Кузьма створив гурт Пающіє труси, а у 2009 році став першим учителем гурту DZIDZIO.
✔️Всього в гурту Скрябін налічується до 30 альбомів.
2002 — Стриптиз
2002 — Озимі люди
2003 — Натура
2004 — Альбом
2005 — Танго
2006 — Гламур
2007 — Про любов?
2009 — Моя еволюція.......
🕯️2 лютого 2015 року він загинув у ДТП...
Кузьма запам’ятався різним – енергійним, гострим на язик, часом провокативним, різким, епатажним – часом любив напустити на себе мачизму чи пограти роль Мефістофеля, але в душі він був романтиком – тонким і вразливим. Це видно по його кращих піснях: «Мам», «Люди як кораблі», «Квінти», «Радіо любов», «Старі фотографії», «Мовчати», «Місця щасливих людей»....

Немає коментарів:

Дописати коментар

📣📣📣 РУБРИКА " Цей день в історії" День пам'яті та примирення

🇺🇦 Законом України «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років» встановлено День пам’яті та примирення, я...