понеділок, 3 жовтня 2022 р.

Дегустація книжкових новинок

 У нас Ви завжди знайдете книгу до душі!Пропонуємо книжкові новинки або ж простопопулярні книги серед наших читачів !
Ось Вам декілька фактів:
Читання «прокачує» мозок
На думку вчених, читання є одним з найскладніших завдань для мозку. А що складніші завдання ми перед ним ставимо, то менше відпочинку він має, а отже – то ліпші наші розумові здібності й пам’ять. Зокрема, вчені з’ясували, що під час читання активізуються одразу 17 ділянок головного мозку! Щоразу, коли ви читаєте, створюються нові синапси, які дозволяють зберігати більше спогадів, а отже, підтримувати гостроту пам’яті. А як інакше ви би запам’ятали стільки героїв, їхні імена та риси, а також перебіг сюжету та інші деталі книжки.
Читання викликає емоції
Книжки дозволяють відчути те, що ми ніколи не відчували, або пережити схожий з реальним досвід. Оскільки мозок однаково сприймає реальність та вигадку, ми здатні так глибоко й емоційно переживати прочитане, немов це відбувається з нами. Це ж показали і дослідження Університету Еморі: читання книжок викликає неврологічні зміни, що залучають м’язову пам’ять. Тобто, книжки дозволяють не лише в переносному сенсі відчути на власній шкурі той чи інший досвід, а й у біологічному сенсі. Тому коли ми читаємо, наприклад, як герої цілуються, то цілком ймовірно, що мозок сприймає цю ситуацію як таку, що відбувається з нами. Також коли ми читаємо про якусь активну дію, як-от біг чи стрибки, навіть лежачи на дивані, активуються нейрони в мозку, відповідальні за виконання цього руху.
Читання знімає стрес
Читання – найефективніший спосіб подолати стрес та розслабитися, зокрема достатньо шести хвилин читання, щоби знизити рівень стресу більш ніж на 68%. Такі висновки дослідження, зроблені на основі оцінки серцевих скорочення та м’язового напруження учасників експерименту, що було проведене Університетом Сассекса 2009 року, опублікувала газета «The Telegraph». Найцікавіше, що читання, за результатами дослідження, посунуло таких «фаворитів» у боротьбі зі стресом, як прослуховування музики, прогулянка, відпочинок за чашкою чаю/кави чи відеоігри. Причому, як стверджує дослідник доктор Девід Льюїс, «не має значення, яку книжку ви читаєте; поринувши в неї з головою, ви можете уникнути переживань та стресів повсякденного життя і витратити час на дослідження уяви автора». Саме тому так радять читати книжки перед сном, щоб заспокоїти розум та розслабити тіло.


Читайте книги та розвивайтеся!
Віримо у перемогу та захисників!
Слава Україні!

Немає коментарів:

Дописати коментар

📣📣📣 РУБРИКА " Цей день в історії" День пам'яті та примирення

🇺🇦 Законом України «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років» встановлено День пам’яті та примирення, я...