неділя, 2 жовтня 2022 р.

📣📣📣РУБРИКА "ЮВІЛЯРИ" #Самотній_геній_Олесь_Ульяненко_ #60_років_від_дня_народження_

 


Шепетівська міська бібліотека №1 

Олесь Ульяненко народився 14 серпня 1962 р. у Хоролі на Полтавщині і став відомим як єдиний заборонений письменник сучасної України.

В біографії Ульяненка – багато містифікацій і складно визначити, що з історій про нього є правдою, а що – легендою. Відомо, що він так і не здобув ніякої освіти, окрім середньої. У молодості він побував у Якутії, на Далекому Сході, жив серед пітерської рок-тусовки 1980-их, служив у війську на теренах Східної Німеччини та був на війні в Афганістані.Ульяненко побував на війні, однак будь-яких розмов про цю війну уникав навіть із друзями. Ті, хто знав його, тепер порівнюють його погляд із поглядом очей тих, хто повернувся із АТО, переживши страшні бойові дії. Такий погляд у нього зберігався усе життя. Ульяненко – трагічна постать в українській літературі. Його спосіб життя міг би відлякувати і сучасних людей, тому що ця богемність, рок-н-рол, його називали українським Чарльзом Буковскі, хоча це порівняння некоректне, оскільки Ульяненко – геній і не потребує порівняння з кимось. Відомо, що Ульяненко відійшов у засвіти у 2010 році, а таємниця його смерті досі лишається нерозгаданою.

Немає коментарів:

Дописати коментар

📣📣📣 РУБРИКА " Цей день в історії" День пам'яті та примирення

🇺🇦 Законом України «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років» встановлено День пам’яті та примирення, я...