пʼятниця, 28 січня 2022 р.

#Скорботна_свічка_памяті_святої #До_Міжнародного_дня_памяті_жертв_Голокосту

 Рубрика 📣📣📣 #Цей_день_в_історії


#Скорботна_свічка_памяті_святої

#До_Міжнародного_дня_памяті_жертв_Голокосту

#Шепетівська_міська_бібліотека_1


🕯️Голокост в Україні — систематичне винищення євреїв на українських територіях, окупованих нацистською Німеччиною в 1941—1944 роках.

🕯️ Для відзначення Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту обрали 27 січня. Саме цього дня у 1945 році війська першого Українського фронту звільнили один із найбільш нацистських таборів смерті — Аушвіц-Біркенау на території Польщі. За оцінками науковців, через нього пройшло 1,3 мільйона людей. Майже усі з них загинули. Зараз Аушвіц став символом нацистських злочинів. Україна доєдналася до відзначення цієї дати тільки у 2012 році, попри те, що була однією з шести країн-ініціаторів прийняття основного документа. 

🕯️Оголосивши 27 січня Міжнародним днем пам’яті жертв Голокосту, Генасамблея ООН закликала усіх держав-членів розробити просвітницькі програми для своїх громадян, аби вони не забули ці події та не допустили їх у майбутньому, а також охороняли як пам’ятки історії місця де масово вбивали євреїв.

🕯️ За офіційними даними, під час Геноциду вбили близько 6 мільйонів євреїв, 2,5 мільйони на території колишнього Радянського Союзу (загалом в Україні). Як відомо, одразу після окупації України нацисти організували широку мережу гетто, а згодом почали масово знижувати єврейський народ. Один із наймасштабніших розстрілів був у Бабиному Яру в Києві під час Другої світової війни.




Немає коментарів:

Дописати коментар

📣📣📣 РУБРИКА " Цей день в історії" День пам'яті та примирення

🇺🇦 Законом України «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років» встановлено День пам’яті та примирення, я...