пʼятниця, 7 травня 2021 р.

📣📣📣 Рубрика 🌾 "Релігія в моїй душі"🌾 ☦️ #Від_Вербної_неділі_до_Воскресіння_

 📣📣📣 Рубрика 🌾 "Релігія в моїй душі"🌾 ☦️


#Від_Вербної_неділі_до_Воскресіння_

Шепетівська міська бібліотека №1 

Сьогодні, 25 квітня, віряни відзначають велике свято - Вхід Господній в Єрусалим, який ще називають Вербною неділею. Цього дня Ісус Христос увійшов у Єрусалим, щоб завершити свою духовну місію спасіння людства на встановлення християнства.

На шостий седмиці Великого посту починається Вербний тиждень, який закінчується православним святом – Вербною неділею. Це перехідне свято, що не має фіксованої дати, оскільки вона повністю залежить від Великодня і приходить рівно за тиждень до святкування Воскресіння Христового.

                                 Історія свята

Згідно з переказами, цього дня Ісус відвідав Єрусалим, а місцеві жителі зустрічали його, коли він в’їжджав у місто на ослі, вистилаючи дорогу пальмовими гілками і викрикуючи “Осанна!”. Таким чином, Ісуса народ визнав Месією, а також це подія – символ входу сина людського до Раю. Саме Вербна неділя, як свято, вважається одним з найстаріших. Про нього можна знайти згадки ще в 3 столітті. Тоді свято мало іншу назву – Квітна неділя. Але з часом, коли воно почало перетинатися вже з народними традиціями, то назву отримало на честь того, що приблизно в цей час починали розпускатися пухнасті сережки. Так ми і отримали Вербну неділю.

       З Вербною Неділею Шепетівчани! 

Нехай весняна гілочка верби стане символом чистоти ваших помислів і щирої віри.



Немає коментарів:

Дописати коментар

📣📣📣 РУБРИКА " Цей день в історії" День пам'яті та примирення

🇺🇦 Законом України «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років» встановлено День пам’яті та примирення, я...