четвер, 4 лютого 2021 р.

«Крути- символ українського відродження» (до Дня пам’яті героїв Крут).

Пам’яті героїв Крут
29 січня 2021
     28 січня 2021 року в міській  бібліотеці №1 оформлено книжково - ілюстративну  виставку  
«Крути- символ українського відродження» (до Дня пам’яті  героїв Крут).
  Саме там, поблизу станції Крути, у 1918 році відбувся бій, що на довгі роки став одним із символів боротьби українського народу за свободу і незалежність. Саме там , славні сини, цвіт української нації віддали молодість і найдорожче, що є в кожного з нас  - життя за кращу долю України. 
   Подвиг студентів-крутян став символом мужності та беззастережної любові до власної Батьківщини. За часів радянської влади, про бій під Крутами забули на довгих 70 років, до отримання Україною незалежності. Тільки в останні роки історики почали активно вивчати наявні матеріали. І хоча зараз виникає більше питань, ніж відповідей, незмінним залишається один факт: битва під Крутами – одна з визначних сторінок історії України, яку ми маємо пам’ятати.
 
В пам'ять про загиблих юнаків у боротьбі за утвердження незалежної України   запали свічку  і вшануй кожного хвилиною мовчання!

Немає коментарів:

Дописати коментар

📣📣📣 РУБРИКА " Цей день в історії" День пам'яті та примирення

🇺🇦 Законом України «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років» встановлено День пам’яті та примирення, я...