четвер, 4 лютого 2021 р.

📣📣📣 Рубрика “ Релігія у моїй душі "#20_січня_свято_Собор_Іоанна_Предтечі_Собор_Предтечі_та_Хрестителя_Господнього_Іоанна.

📣📣📣 Рубрика “ Релігія у моїй душі "
#20_січня_свято_Собор_Іоанна_Предтечі_Собор_Предтечі_та_Хрестителя_Господнього_Іоанна. 
#Шепетівська_Міська_Бібліотека_№1

У цей день вшановують Іоанна Предтечу, який хрестив Ісуса Христа у водах Йордану.
☦️  Собор Іоанна Предтечі - це ще одне свято на честь Іоанна відзначається через день після свята Хрещення Господнього. У водах річки Йордан він здійснював усім охочим особливий обряд очищення, який сьогодні називають ще «йоановим хрещенням». Саме через нього сам Іоанн отримав ім'я Хреститель. Іоанна звуть також Предтеча, тому що найважливішою частиною його служіння була проповідь про швидке пришестя Месії, Помазаника Божого, обіцяного Богом народу Ізраїлю. І ось одного разу, здійснюючи хрещення в йорданських водах, Іоанн з подивом побачив, що прийшли до нього люди Ісуса з Назарету. Іоанн одразу впізнав Спасителя і, як повідомляє Євангеліє, здивувався. «Мені треба хреститися від Тебе чи тобі йти до мене?», сказав Іоанн Ісусу, на що Спаситель відповів: «потрібно нам виконати всяку правду», і прийняв хрещення від Іоанна.

Немає коментарів:

Дописати коментар

📣📣📣 РУБРИКА " Цей день в історії" День пам'яті та примирення

🇺🇦 Законом України «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років» встановлено День пам’яті та примирення, я...