середа, 22 січня 2020 р.

Соборність рідної землі


22 січня 2020 року в міській бібліотеці №1відбувся урок історичної  пам’яті «Соборність рідної землі – основа нації й держави».

Це свято відзначаємо в день проголошення Акту возєднання Української Народної Республіки й Західно-Української Народної Республіки, що відбулося в 1919 році. Офіційно в Україні День Соборності відзначається з 1999 року. Знаменним етапом піднесення духу свободи став «живий ланцюг» між Києвом і Львовом  21 січня 1990року  на згадку про проголошення Акту Злуки. Сьогодні соборність  передбачає об’єднання всіх етнічних  земель та духовне єднання всього населення країни. До свята активно долучилися  учні 11класу школи – гімназії .  Вони активно відповідали на питання історичної вікторини ,а потім висловлювали майже кожний власну думку на питання «Що я можу зробити для України?». Прозвучали вірші про Україну, що читали  самобутні поети краю – Галина Кашинська та Марія Карнаух.

Захід підготувала і провела провідний бібліотекар  Зінаїда Романюк.








Немає коментарів:

Дописати коментар

📣📣📣 РУБРИКА " Цей день в історії" День пам'яті та примирення

🇺🇦 Законом України «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років» встановлено День пам’яті та примирення, я...