середа, 15 січня 2020 р.

Колядують зорі на Різдво


Свято Різдва найзначиміше зимове свято і починає відзначатися з 7-го січня за новим стилем. Це свято приходить до людей в годину опівнічної храмової служби в сяйві свічок,  у світлі зірок, співі хорів. Небо і земля славлять Різдво Христове – такими слова розпочала народознавче свято «Колядують зорі на Різдво»    ведуча  Зінаїда Романюк, провідний бібліотекар,яке відбулося в міській бібліотеці №1 в рамках клубу «Активне довголіття» 15 січня 2020 року.

 Програма була дуже святкова і насичена різноманітними  Різдвяними дійствами та сюжетами. Дзвеніли Колядки та Щедрівки , віншування та посипання, пісні та вірші .побажання та поздоровлення, розповіді про свята та традиції, і навіть були  корисні поради від сімейного лікаря Ольги Гринішеної - як правильно харчуватися у святкові дні.
 У святі взяли участь фольклорний колектив Шепетівського клубу залізничників «Джерело»  (керівник Журавльова М.І,), самобутні поети літературно - мистецької студії «Доля» - Кравчук Н.Д., Палій М.П. Марходей М.М .та ін. (керівник Кухарук  В.І.), вчителька ЗОШ №4 Бойчук В.Я . та учні цієї школи. Були присутні представники Благодійного Фонду  « Інституту солідарності громад Романа Мацоли» - Телюк В.І., Паразінська Л.О., Закасовська І Г., а також учасники хору «Ветеран» МБК і  громадськість міста.















Немає коментарів:

Дописати коментар

📣📣📣 РУБРИКА " Цей день в історії" День пам'яті та примирення

🇺🇦 Законом України «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років» встановлено День пам’яті та примирення, я...