понеділок, 29 травня 2017 р.

День Героїв у Вишиванках....

Щорічно в Україні наприкінці травня ми відзначаємо День Героїв. Його започаткували ще в підпільно-повстанському середовищі під час Другої світової війни. Свято було приурочене до сумного дня 23 травня 1938 року, коли в Роттердамі було вбито Євгена Коновальця. Було також обумовлено, що саме у травні пішли з життя «кращі сини України XXстоліття»: Микола Міхновський, Симон Петлюра та Євген Коновалець. Сьогодні цей день має для нас особливе значення: ми вшановуємо імена Героїв зі славного минулого і, водночас, віддаємо данину шани і памяті сучасникам, які поклали свої життя на сході України. 
28 травня колективи міських бібліотек долучились до відзначення Дня Героїв та Свята вишиванки у нашому місті. Одягнувши символ українського народу – вишиту сорочку, бібліотекарі представили виставку «На вістрі голки вся краса земна ….». У композиції було показано історію вишиванки від зародження та до сучасності. Окремо підготували стенд «Герої не вмирають….», на якому згадали всіх тих, хто поклав своє життя за рідну країну.







Немає коментарів:

Дописати коментар

📣📣📣 РУБРИКА " Цей день в історії" День пам'яті та примирення

🇺🇦 Законом України «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років» встановлено День пам’яті та примирення, я...