понеділок, 19 квітня 2021 р.

📣📣📣 Рубрика " ЮВІЛЯРИ " "Чарівний світ книги Енн Маккефрі

 📣📣📣 Рубрика " ЮВІЛЯРИ "

Шепетівська міська бібліотека №1 

"Чарівний світ книги Енн Маккефрі" 

(до 95 років від дня народження американської письменниці)

       Автори творів фентезі вирізняються особливою вигадливістю й талантом. Створити новий світ, з його традиціями, законами й чудесами – непросте завдання, але не для Енн Маккефрі.

Е. Маккефрі – перша жінка-фантаст, яка була нагороджена преміями «Х'юго» і «Неб'юла». 

Енн Маккефрі (1926-2011) народилася в Кембриджі (США, штат Массачусетс). Отримала низку дипломів із різних спеціальностей, включно зі ступенем бакалавра зі слов’янських мов. Своє призначення в житті Енн почала з роботи дизайнером, потім професійно займалася музикою (співала оперні партії й диригувала оркестром), а з 1954-го року повністю поринула в літературну творчість.

Книжковим дебютом Енн Маккефрі став роман «Відновлена» (Restoree,1967), головна героїня якого повертається до життя після анабіозу. Наукова фантастика й альтернативне майбутнє за участю зорельотів та кіборгів захопили уяву письменниці, однак найбільшу славу принесли їй твори із серії «Дракони Перна» (Dragonriders of Pern), які писалися з 1967-го до кінця життя Енн. 

У 2005-му році на церемонії вручення премії Неб’юла Енн Маккефрі отримала звання «Гросмейстер фантастики». 

А 2006-го року вона була включена до Зали слави наукової фантастики.



Немає коментарів:

Дописати коментар

📣📣📣 РУБРИКА " Цей день в історії" День пам'яті та примирення

🇺🇦 Законом України «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років» встановлено День пам’яті та примирення, я...