пʼятниця, 28 серпня 2020 р.

#28_серпня_Успіння_Пресвятої_Богородиці 📣 Рубрика: 🌾" РЕЛІГІЯ у МОЇЙ ДУШІ " 🌾☦


 #28_серпня_Успіння_Пресвятої_Богородиці

📣 Рубрика: 🌾" РЕЛІГІЯ у МОЇЙ ДУШІ " 🌾☦

 #ШЕПЕТІВСЬКА_МІСЬКА_БІБЛІОТЕКА_1


 ☦Щороку 28 серпня православні та греко-католики відзначають свято Успіння Пресвятої Богородиці і Пріснодіви Марії. У народі його ще називають Першою Пречистою.

☦Згідно з традицією християн східного обряду, свято Успіння Пресвятої Богородиці належить до переліку 12-ти найбільших свят церковного року.

☦Свято Успіння Пресвятої Богородиці – день закінчення земного життя святої Діви Марії, матері Ісуса Христа, її відхід на небо.

☦Згідно із переказами, за три дні до смерті Матері Божій явився архангел Гавриїл і попередив її про перехід до життя небесного, котрий має відбутися зовсім скоро, й на знак підтвердження своєї присутності та правдивості сказаного подарував їй пальмову гілку.

☦У вказаний день апостоли, які проповідували у різних країнах, дивовижним чином зібралися в Єрусалимі, щоб попрощатися і здійснити поховання Матері Божої. А сам Ісус Христос у супроводі душ праведників, ангелів та архангелів зійшов на землю і забрав тіло й душу Богородиці на небеса.

☦Значення свята Успіння Богородиці

Для багатьох людей святкування дня смерті Божої Матері може виглядати дивним, адже цей день пов’язаний з сумом, болем і втратами. Однак християнська віра розглядає смерть як випробування, яке кожен має пройти, щоб перейти у вічне життя. Тому церква називає цей день саме успінням, а не смертю. Відповідно, Успіння Богородиці вважається святом, а не приводом для смутку, адже Богоматір возз’єдналася зі своїм сином.


          Традиції на Першу Пречисту


На Успіння Пресвятої Богородиці прийнято йти до церкви. Там християни зазвичай освячують насіння та колоски пшениці з нового врожаю, адже на цей період припадають жнива.

Крім того, у храмі треба поставити свічку за всіх рідних і близьких, а також помолитися за здоров’я найближчих людей, особливо – дітей.


Немає коментарів:

Дописати коментар

📣📣📣 РУБРИКА " Цей день в історії" День пам'яті та примирення

🇺🇦 Законом України «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років» встановлено День пам’яті та примирення, я...