середа, 22 жовтня 2014 р.

До Дня Організації Об'єднаних Націй

Сьогодні ми все частіше чуємо про ООН із ЗМІ і для нас, українців, її увага до нас як ніколи є актуальною. 24 жовтня ми відзначаємо День Організації Об'єднаних Націй, а тому наша бібліотека присвятила цій події захід - інформаційну годину "Чому світу необхідна ООН?".
193 члени ООН займаються цілим спектром міжнародних питань, головним з яких є питання миру. Функції, повноваження Генеральної Асамблеї, роль Іспанії як нового члена Ради Безпеки ООН, а також інформація про нового координатора системи ООН в Україні - усе це доступно для наших читачів.
До Дня Організації Об'єднаних Націй приєднуємося до вітань ухвалення закону ВР України 20 жовтня 2014 року, який захищає права внутрішньо переміщених осіб, адже усі бібліотеки країни також виступають центрами підтримки населення, які змушені були покинути свої домівки та розпочати життя на новому місці.
Зокрема, тільки у м. Шепетівка на 21.10.2014 року було зафіксовано понад 200 переселенців, з них біля 50 дітей, які виїхали із Луганської та Донецької областей, а по Україні кількість ВПО складає понад 417 тис. чоловік. Ці цифри оновлюються постійно. 

Немає коментарів:

Дописати коментар

📣📣📣 РУБРИКА " Цей день в історії" День пам'яті та примирення

🇺🇦 Законом України «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років» встановлено День пам’яті та примирення, я...