субота, 27 червня 2015 р.

19 років тому був прийнятий Основний Закон України - Конституція

Вітаємо з державним святом - Днем Конституції України! 19 років тому, 28 червня був прийнятий Основний Закон - Конституція України, яка закріпила правові основи незалежної держави.
Мало хто знає, що довгий час більшість українців не вважали цей день святом (згідно з опитуванням Центру Разумкова у 2008 році) і лише за останні роки це свято в Україні набуло більшого значення. 
Цього року більшої уваги до відзначення державного свята приділили й Шепетівчани, зокрема, й наша міська бібліотека. Працівники бібліотеки організували тематичні виставки з нагоди свята як у бібліотеці, так і за її межами. Цього року взяли курс на історичні цікавинки. Як відомо, Пилип Орлик, гетьман Війська Запорізького створив одну з перших конституцій нового часу у Європі і цього року їй виповнюється 305 років. У документі також фігурує назва "Україна" і хоч чинності вона не набула є важливою історичною пам'яткою не тільки в Україні, а й за її межами. 

Тож, у приміщенні Шепетівської міської ради розмістили виставку за участю 3 міських бібліотек під назвою "Від Контитуції Пилипа Орлика - до наших днів", а у міському будинку культури "Конституція України - символ незалежної держави".
 Усі бажаючі мали можливість ознайомитися з матеріалами виставок та дізнатися більше інформації про Конституцію України, передумови її прийняття та значення для українців.

Немає коментарів:

Дописати коментар

📣📣📣 РУБРИКА " Цей день в історії" День пам'яті та примирення

🇺🇦 Законом України «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років» встановлено День пам’яті та примирення, я...